MATHISENBUA

Utleiebolig i Myken

Nyskola på Myken 1973 - i dag "MYKEN SENG OG SUPPE"

Se lenke under "Magiske Myken" hvor Myken seng og suppe er omtalt.

Klipp fra Nordlans Framtid mandag, 3. september 1973.

Mykenvisa

Ut i Vestfjorden, i Hestmannens rike ligg ei øy der han Sjur gjekk i land. Han fann føda i kroka og krike her var værandes plass for en mann.

Refr:

Så vidt at vi vises på kartet langt i fra lensmann og prest. Der sjyboren bryt over Mærra og Storegga nabo i vest. Men fjærsteinan slipes av båran og ætta hans Sjur den bi stor. Fra styrvolen, sæglet og åran fram til autostyrt dieselmotor

Refr:...

Vi som klamra oss fast her i været vi kan'kje slå høvve' mot stein. Vi e nå'n ganga sint på Vårherre når vi ikkje forstår ka han mein'. Refr:... Og kaillan de ligg utpå Fallet, med juksa og lina og not Om'kje løkka e likeins for aille e du feskar så må du ha mot.

Refr:...

Det e kvinnfolkan her som rår gongen de e vant til å klare seg sjøl. Både under og etter sesongen hold' de Myken på flytandes kjøl. Refr:... En traktor, en truck, og to bila og en knallert som ikkje vil gå: de kræk' sæ rundt svengen som snila men så har vi jo asfalten då!

Refr:...

Inn 'puinn kaien ligg ungan med stænger og feska på flurusk og mort. For dæm e'kje sjyveien længer vil de bi, eller reise de bort? Refr:...

(Visegruppa i UL Dragsug / Jack Berntsen)

STREIFTOG I MYKEN

Reportasje Nordlandsposten 1973.  Av Ansgar Jensen.

Klipp fra Nordlands Framtid 28. septemer 1937.

Han som skriver "Th. Blom" er barnebarn til en som drev fiske fra Myken i en årrekke - som høvedsmann på en fembøring. Martinus Pedersen Braseth, Meløy.

Redningsselskapet, Myken krets

Avisa Nordlands framtid 1925 02 23.

1922: Fiskerioppsynet for Myken og Valvær

Skrevet som leserbrev i Nordlandsposten den 22.11.1922. Skrevt av Svend M. Ringen (bosatt i Rødøy).