Nyskola på Myken 1973 - i dag "MYKEN SENG OG SUPPE"

Se lenke under "Magiske Myken" hvor Myken seng og suppe er omtalt.

Klipp fra Nordlans Framtid mandag, 3. september 1973.

Klipp fra Nordlans Framtid mandag, 3. september 1973.

Mykenvisa

Ut i Vestfjorden, i Hestmannens rike ligg ei øy der han Sjur gjekk i land. Han fann føda i kroka og krike her var værandes plass for en mann.

Refr:

Så vidt at vi vises på kartet langt i fra lensmann og prest. Der sjyboren bryt over Mærra og Storegga nabo i vest. Men fjærsteinan slipes av båran og ætta hans Sjur den bi stor. Fra styrvolen, sæglet og åran fram til autostyrt dieselmotor

Refr:...

Vi som klamra oss fast her i været vi kan'kje slå høvve' mot stein. Vi e nå'n ganga sint på Vårherre når vi ikkje forstår ka han mein'. Refr:... Og kaillan de ligg utpå Fallet, med juksa og lina og not Om'kje løkka e likeins for aille e du feskar så må du ha mot.

Refr:...

Det e kvinnfolkan her som rår gongen de e vant til å klare seg sjøl. Både under og etter sesongen hold' de Myken på flytandes kjøl. Refr:... En traktor, en truck, og to bila og en knallert som ikkje vil gå: de kræk' sæ rundt svengen som snila men så har vi jo asfalten då!

Refr:...

Inn 'puinn kaien ligg ungan med stænger og feska på flurusk og mort. For dæm e'kje sjyveien længer vil de bi, eller reise de bort? Refr:...

(Visegruppa i UL Dragsug / Jack Berntsen)

STREIFTOG I MYKEN

Reportasje Nordlandsposten 1973.  Av Ansgar Jensen.

Klipp fra Nordlands Framtid 28. septemer 1937.

Han som skriver "Th. Blom" er barnebarn til en som drev fiske fra Myken i en årrekke - som høvedsmann på en fembøring. Martinus Pedersen Braseth, Meløy.

Redningsselskapet, Myken krets

Avisa Nordlands framtid 1925 02 23.

1922: Fiskerioppsynet for Myken og Valvær

Skrevet som leserbrev i Nordlandsposten den 22.11.1922. Skrevt av Svend M. Ringen (bosatt i Rødøy).

Tilbake